Προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή μίας περιοριστικής διατροφής

Προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή μίας περιοριστικής διατροφής

Ποιές προϋποθέσεις βοηθούν στο να κάνουμε πράξη μια περιοριστική διατροφή?

Για τη επίτευξη οποιουδήποτε εγχειρήματος σημαντικό είναι να προηγηθεί μια προετοιμασία ώστε η προσπάθεια που θα καταβάλλεις να αποδώσει στο βαθμό εκείνο που θα σου δώσει ώθηση να συνεχίσεις.

‘Ετσι και στην εφαρμογή μιας ειδικής διατροφής το άτομο που ξεκινά μια διαδικασία περιορισμού του είδους και της ποσότητας της τροφής που πρόκειται να καταναλώσει χρειάζεται να είναι ενήμερο για τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσει και τους τρόπους να τις διαχειριστεί.

Κατευθύνσεις, τεχνικές και προϋποθέσεις μπορούν να βοηθήσουν στο χτίσιμο γερών θεμελίων για αλλαγή με μεγαλύτερη διάρκεια.

Προϋποθέσεις

– Καταγραφή ημερήσιας διατροφικής πρόσληψης- αυτοπαρακολούθηση/ απενοχοποίηση
– Ισορροπία διατροφικής πρόσληψης από πλευρά μακροθρεπτικών συστατικών.Εφαρμογή διατροφικής πυραμίδας
– Κατανάλωση τροφής σε χρονικά διαστήματα μεταξύ 3ωνmin έως 4ων max ωρών μεταξύ τους
– Κατάλληλο συνδυασμό τροφών για επίτευξη κατάστασης κορεσμού και θρέψης
– Κάλυψη βασικών αναγκών για επίτευξη ενυδάτωσης, θρέψης και εξασφάλισης ψυχικής και σωματικής υγείας

Αναρτήθηκε από

Η Μαγδαληνή Αραβίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και σπούδασε στο τμήμα Διατροφής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης από όπου της απονεμήθηκε ο τίτλος του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου (1998-2002). Ολοκλήρωσε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστήμιου των Ιωαννίνων, στο τμήμα Χημείας, με τίτλο Επιστήμη τροφίμων και Διατροφής (2008-2010). Παράλληλα, παρακολούθησε 15μηνη μετεκπαίδευση στις διατροφικές διαταραχές υπό την καθοδήγηση του National Centre For Eating Disorders της Βρετανίας στο αντίστοιχο ελληνικό παράρτημα. Από το 2002 εργάζεται ως διαιτολόγος στον ιδιωτικό τομέα και από τον Σεπτέμβριο του 2011 διατηρεί δικό της διαιτολογικό γραφείο στην Αγία Παρασκευή. Υποστηρίζει ότι η καλή σχέση του ατόμου με την τροφή και η αποκατάσταση της ψυχικής και σωματικής του υγείας μπορεί να επιτευχθεί μέσω τεχνικών αυτοπαρακολούθησης, απενεχοποίησης, εφαρμογής στόχων και εκπαίδευσης σε θέματα διατροφής.


6 σχόλια

  1. HansyCot
    ???????? ????????? ???????
    kRGenwq2N9dHRAN

  2. Helpful info. Fortunate me I discovered your website by accident, and I am shocked why this twist of fate didn’t
    came about in advance! I bookmarked it.

Αφήστε το σχόλιο σας